Watch Out

Sunday, May 4, 2008

Kabus dan Sirna

Tiba-tiba fikiran saya melayang teringatkan sebuah lirik lagu yang dipopularkan oleh Ella sekitar 1992...tajuknya Kabus dan Sirna. Alamak best betul bila melayan perasaan mengenangkan zaman silam yang sungguh mengasyikkan...waktu tu paham2 ajelah zaman 'remaja yang terindah' ...banyak nostalgia yang masih segar dalam ingatan sehingga hari ini.Alamak..tak bole lah nak catat dalam blog.. 'too personal to be publicised', he,he..anyway lirik lagunya boleh dikongsi bersama kepada sesiapa yang tahu lagu ni boleh la nyanyi sekali..

Kabus & Sirna

Mengapakah ku rasa
Kedinginannya malam
Sedangkan tubuhku
Dibaluti selimut

Mengapa ku terasa
Sukar pabila bernafas
Sedangku berada
Di pasir tak tersentuh laut

Apakah rahsia yang menirai diriku
Sehingga wajah di cermin terlihat
Bukannya diriku yang sejati
Sebaliknya hanya
Wajah penuh duka

Dalam merawan hiba
Pergi dan hilang sesuatu berharga
Yang belum pun menjadi milik
Peribadiku semalam

Dalam merawan luka
Kabus dan sirna warna dari permata
Yang belum meninggalkan kesan
Sebenar dalam hidupku

2 comments:

p.a.y.a.t.c.r.a.n.e.i.n.c said...

wah...sentimental di perantauan?

huhu

Balkish said...

Payat,

potong stim...