Watch Out

Monday, August 25, 2008

Series of Updates

Asian Market
Pada 16th August 2008 berlansungnya Asian Market- acara gilang gemilang (makanannya). Beratur punyalah panjang..macam nak masuk Westpac Stadium tangok All Black game. Anyway kami dapat beli laksa seafood, bakso, roti canai, kuih-muih kegemaran anak2. Dalam pada itu setiap negara membuat show masing2 tapi kesesakkan(walaupun kemasukkan ke dalam hall dikawal ketat oleh penganjur tapi dgn anak2 kecik rasanya masih sesak) membatalkan niat kami menyaksikan show2 tersebut.Dengarnya Binh (kawan PhD) pun membuat show mewakili Vietnam.

PhD enrolment
Alhamdulillah, a letter dated 20th August 2008 reached me from VUW, Student Administration. 'I am pleased to advise that your PhD enrolment was confirmed on 21st July 2008. You have been granted full registration'....alamak best ke or berdebar ke...dah sebulan rileks ni cuma jenguk2 sikit data about cumulative abnormal return. Rileknya macam dah habis PhD lah pulak..come on kemanakah terbangnya semangat ku ini..mungkin ke China bersama2 'New Zealand's rowers team'. Sekarang ni tgh cuba memahami konsep 'moving average parameter' di dalam bab earnings persistence...hehe...he..

Ugutan: Karipap Hataitai
Dalam satu keadaan lain saya telah menerima amaran bernada ugutan dari xxxx. Bunyinya amaran tersebut antara lainnya "Kalau mxxx tak buat karipap xxxx tak nak pergi sekolah, tak nak naik scooter lagi, tak nak brush teeth every morning, tak nak tidur..'Maka bergelutlah saya menguli karipap dan memasak intinya. Husband menggelek dan mencanai tepung.

End of Winter-Welcome Spring
Winter dah berakhir tapi kenapa,mengapa masih sejuk menggiler ni....kadang2 3-4 hari cuaca cantik, sunny tapi still 10 degree C. But still better than gloomy and 8 degree C.

Sofea:Swimming Lesson
Semalam menemankan Sofea ke sekolah kerana first time swimming lesson-Sonya, Rosallie and Teresa (cikgu2 Sofea) perlukan bantuan untuk menyalin pakaian renang pre and post swimming kawan2 Sofea yg lain. Memang selalu parents involvement diperlukan...ini adalah kali kedua saya involved, first time waktu leisure activities- saya terpaksa berlatih membuat 'paper dolls' utk bersama2 kelas Sofea suatu ketika dulu. Alahai...kadang2 terpaksa choosy sikit dalam involvement ni..kalau tidak naya...because the range of activities tu kadang2 tak berapa kena dgn masa kita, antaranya- disco party, jumbo sales, food fair..etc.

Bersama-sama dengan classmates Sofea

5 comments:

Intan said...

Congrats Balkish.. you are now PHD Candidate... wish U all the best. Lepak-lepak lepas proposal defence adalah normal... lebih-lebih lagi kalau tak de correction... Enjoy your PhD journey.. At this moment mungkin dah boleh buat conceptual paper untuk submit to refereed journal, ataupun dah boleh present kat Doctoral Colloquium....ataupun... Jom ikut I dgn Zaidi pergi Belgium 13 Nov nanti...he..he..he...

Nurzeatul said...

macamana la rasa karipap hataitai tu yek...hmmm...kalau la auntie norzie leh poskan untuk sofia, adam n aidid! Balkish, balik raya tak (soalan yang ko sure rasa nak cekik aku ker..hehe...)

selamat menyambut ramadhan al-mubarak, mohon maaf zahir dan batin!

Balkish said...

Dr. Intan,
Thanks for the brilliant suggestions....conceptual paper ..aha..

Norzie,
Well ..tengoklah..dalam 1 week before raya hubby akan service kereta..baik spare duit raye lebih sikit tahun ni 4 sofea, adam n aidid

Balkish said...

Dr. Intan,
Thanks for the brilliant suggestions....conceptual paper ..aha..

Norzie,
Well ..tengoklah..dalam 1 week before raya hubby akan service kereta..baik spare duit raye lebih sikit tahun ni 4 sofea, adam n aidid

lizamb said...

Qish!!!!!!!!!!
rindunya kat Qish
after all these years, hr ni tergerak nak carik nama Qish kat internet. terus terjumpa blog ni.
nasib baik ada gambar Qish sorang2, so CONFIRM tu memang Nor Balkish Zakaria.