Watch Out

Monday, June 8, 2009

Usangnya blogku...

Charlotte's birthday Party




Birthday Party with Gym Theme

Ready to Kindy..bersama upahnya..


Durian Montong..hmm good for winter





Toilet kat The Embassy...an old and ancient building



Peneman setia si Abang....ke Kindy

Aktiviti during winter...main kat rumah ajerlah

posing before watching X Men :The Origin

Sempat pulak depa main piano kat The Embassy

Posing depan rumah....

Stagland Wildlife Reserve






Birthday Adam Jr..Adam Sr..tumpang sekali

Pegh...anak2ku dikala summer

Sofea and Aidid kat playground


Panas beno gamaknya...

Tulips show
whie tulips

mixed colour tulips


Santai di Castle point....Dolphins viewing

Berlatarbelakang deretan reefs...


Sejuknyer....

Menuju Puncak....berjalan mendaki menuju light house


Adam kata dia nak jaga telur2 dinosour ni...


Alahai..malasnya nak mengupdate blog usang ni...dlm hati. Namun semalam bila kakak dari Malaysia minta blog ni diupdate...maka tergerak jua hati. Sering diusik oleh kawan2...antaranya..alamak musim dah berganti musim dari summer dah ke autumn dan sekarang dah masuk winter balik..tapi ada orang tu still summer lagi. P.E.D.A.S. tuuu...

Bab Study

Aduh...pedihnya nak berkongsi cerita bab ni..susah jugak hidup tanpa supervisor ni...mana tidak kalau kerja yg kita dah lalui 5-6 bulan tiba2 baru nampak 'loopholenye' dan kena perbetulkan...dah bukan a few steps back tapi ibarat pasang gear reverse and start engage first gear balik nampaknya. Huwaa.....apapun kenalah lalui jugak...Ya Allah berilah segala kekuatan...untuk menempuh semua cabaran menyiapkan PhD ini. Amin

Cerita anak-anak

Sofea makin happy nampaknya. Busy dgn birthday invitation by invitation. Autumn lalu sekitar April sempat bawak Adam n Sofea pergi menonton wayang di Embassy Theatre. 'Mama kena watch movie ni..it is a must for me to complete the whole X-men series'...terpaksa jawab camtu bila Sofea tanya nak tengok cerita apa. Teringat siri X-men yg ke2 sempat escape lecture during Kursus Induksi kat Kg Gajah dgn Nini Suhana ke Ipoh utk tengok wayang....huhu..nasib lulus kursus tu. X-men (last standing) ketiga tengok kat Melaka dgn Dalila....yg latest ni dah x de sape sgt..so terpaksalah heret tangan2 kecik ni....hehehehe. Adam sibuk dgn pop corn sepanjang movie..sesekali tanya bila movie nak habis.

Aidid dah besar. Dah start cakap....dah start cari gaduh. Hmm...but he still my baby....

Aktiviti
Sepanjang autumn kami sempat lagi pergi keladang Otaki untuk memetik buah2an. Kali ni pearnya..hmm macam x cukup.Sedap...sangat sedap. beli banyak lada n cili utk diblender or for nasi goreng.

Beberapa kali aktiviti BBQ dijalankan. Hubby's fishing activiti sgt giat di musin autumn and summer. Berbaldi2 ketam dan hering dibawak balik. Bersama kawan2 Madi, Sam (dah balik M'sia), Pian (also dah balik) and Syafiq. Hasil tangkapan adalah sangat bagus untuk menjana ekonomi rumahtangga. Hmm tapi nampaknya winter ni...aktiviti tersebur terbantut. Sejuk sey...pagi2 nak hanatr Sofea pergi sekolah pun fros memenuhi tingkap n bumbung kereta. Jenuh nak kemaskan dulu..dahlah lambat nak htr anak ke sekolah...hehehe

panjat pagar..berlatar belakang Stonehenge di Aerotoa

6 comments:

Hasya Diyanah said...

Yey!! Untie Bell update blog jugak akhirnya..

s u r a y a said...

chumell..aidid dah bole ckp??/ budak2 semua nampak sihat & happy :) rindulah!

Syah said...

Tahniah... blog pun dah berubah ke musim winter.

شركة مكافحة حشرات said...


خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالطائف
شركة الصفرات للتنظيف بالرياض

شركة مكافحة حشرات said...


شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات براس تنوره
شركة رش دفان بالدمام

شركة مكافحة حشرات said...


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل