Watch Out

Monday, February 18, 2008

Papa..nak sate









Weekend yg lalu, Sofea tiba2 merengek nak makan sate..aduh..mana nak cari la pulak kat Wellington ni..adalah jual tapi secucuk $2.50..Allahuakhbar (dahlah tak dapat elaun lagi..kwn2 lain semua dah dapat bila cek dgn KPT jawapannya sgt memilukan..ops terbalik no akaun dan no code banknya lah kak). Tak senang memikirkan yg anaknya tak dapat makan sate, esok sewaktu Sofea pergi sekolah, papanya pun memulakan operasi membuat sate daging...Jgn tak caya...siap dgn kuah kacang, nasi himpit (bekalan dari M'sia nasi himpit NONA), timun dan bawang.

Tiba-tiba the ninth wonders telah terjadi dan sempat dirakamkan..Aidid (yg dah masuk 13 bulan TAPI BELUM TUMBUH GIGI) telah menghabiskan secucuk sate...macamana dia mamah sate tu pun tak tau lah...tau2 dah habis cuma ada sikit2 remah terjatuh atas carpet...
Kalau difikir2kan bagus jugak stay kat tempat org ni...we are so much independent..kalau diperhatikan sebelah sate tu adalah puding roti (sayang nak buang roti -roti yg tak habis dimakan anak2) yg saya sediakan sebelum pergi kerja...Kalu kat Malaysia..sorrylah nak sate pergi je mana2 kedai...mesti ada (..kan Payat teringat kat sate Wak Seman kat Jementah nu..)..sampaikan pizza hut pun ada sate, kalu nak pergi kerja sempat buat secawan air panas utk diri sendiri aje..anak2 bibik bole settlekan segala keperluan mereka, pukul 10 dah boleh pergi makan mi rebus kat kedai sebelah kiri gate UiTM tu or pg pekena nasi lemak kat Batu 8..puhhh..

3 comments:

p.a.y.a.t.c.r.a.n.e.i.n.c said...

erm...betul tu puan...ingat satay ingat satay kedai seman jementah...eh kalau puan nak saya boleh poskan...hehe...

mesti best pengalaman independent kat sane kan...sume buat sendiri...

bak kata orang...jauh perjalanan,luas pemandangan,banyak pengalaman...
anyway pengalaman tu tak dapat digantikan dengan wang ringgit...

ps-besok luse dapatla elaun tu...insyaAllah...

Balkish said...

teringat kat rempeyek dan tumpi nenek payat..emmh sedap dan rangup

p.a.y.a.t.c.r.a.n.e.i.n.c said...

ish ye ke...puan cakap je...saya boleh poskan...

xde hal lah puan...